Skaza białkowa

46Wiadomo, że nie każdy może spożywać wszystkie produkty. Są osoby, którym szkodzą przykładowo produkty mleczne. Dlatego warto jest obserwować swoje ciało, by można było samodzielnie podejmować właściwą decyzję odnośnie tego, co tak naprawdę nam szkodzi a co nie. Wiadomo, że oczekiwania co do jedzenia bywają przeróżne, co oznacza, że nie zawsze to co wydaje nam się dobre nam służy. Dlatego właśnie dość częsty pojawiają się przeróżnego rodzaju reakcje alergiczne. Niestety ale w dużej mierze dotyczą one właśnie produktów mlecznych. Kiedyś miały znacznie krótszą datę przydatności d spożycia, obecnie dzięki zastosowaniu wszelkiego rodzaju ulepszaczy jest ona o wiele dłuższa. Dlatego właśnie nasz organizm bardzo często się przed nimi broni. Jeśli sami nie do końca wiemy, na co tak naprawdę można będzie się zdecydować to w każdym czasie można będzie udać się do alergologa, by sprawdzić, co nam służy a co jednak nie.